STAP-budget inzetten

Vanuit het UWV wordt het in 2022 mogelijk om persoonlijk STAP-budget in te zetten voor opleidingen en coaching met als doel jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Werkenden en werkzoekenden kunnen bij het UWV het STAP-budget aanvragen. Dit kan per persoon 1 keer per jaar. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider.

Ook bij YA Coaching kun je voor ontwikkeling terecht! Of coaching onder de regeling zal vallen is nog niet duidelijk.

Voordelen van mij als coach

 • Kent de wereld van werk en ondernemerschap uit de eerste hand
 • Weet scherpe vragen te stellen zodat je meer gaat zien
 • Werkt progressiegericht vanuit ‘wat wel’
 • Kijkt naar het bredere plaatje, het systeem
 • Geeft pure ruimte voor alles wat er bij je speelt

STAP-budget: wat is dat?

Met het STAP-budget kun je werken aan je toekomst op de arbeidsmarkt. Misschien om je te ontwikkelen in je bestaande functie of juist om je kansen te vergoten op een nieuwe baan. De overheid stelt EUR 1.000,- beschikbaar waarmee je voor een opleiding, cursus, training of coaching kan kiezen. 

Wat is het doel van STAP?

Het doel is dat je je blijft ontwikkelen. Want de wereld verandert snel en er kan een moment komen dat je op zoek moet of wil naar een nieuwe baan. Dat is ook gezond, want zo ben je niet zo afhankelijk van je huidige werkgever en heb je meer kansen om werk te houden.

Met de opleiding of coaching krijg je meer zicht op je kwaliteiten, je kansen en je wensen. Dat komt naast je werk vaak ook op andere vlakken goed van pas, zoals thuis of bij vrijwilligerswerk.

Waarom zou je een STAP-budget aanvragen?

De arbeidsmarkt is continu in beweging. Het is belangrijk om bewust te kijken naar je kans op werk. Door tijdig bij te sturen kun je duurzaam aan het werk blijven en/of je kans op werk vergroten. 

Niet elke werkgever heeft het geld om jou een opleiding te laten doen. En jij kunt het ook niet altijd zelf betalen. Met een STAP-budget kan het wél.

Voor wie is het ontwikkeladvies?

Het is nu nog niet helemaal duidelijk wie gebruik mag maken van de STAP regeling en hoe het exact gaat werken. Houd dus internet goed in de gaten of volg de pagina van YA Coaching op LinkedIn

Rijksoverheid over STAP-budget: lees hier
Volg de ontwikkelingen via de nieuwsbrief van: STAP-budget.nl (commerciële tussenpartij)

Wat levert het op?

  • Vertrouwen in eigen competenties
  • Bereiken wat je wilt
  • Weten wat bij je past
  • Goede samenwerking met collega’s en/of leidinggevende
  • Verbreding van je perspectief
  • Nieuwe energie

Vooral: weer met plezier naar je werk gaan

Wat houdt het coachingstraject in?

 • Ongeveer 6 een-op-een sessies
 • Bij mij in de Stadstuin in Utrecht of online begeleiding
 • Het traject is altijd maatwerk
 • Opvolging na 3 maanden

Wat kan ik voor je doen binnen de STAP-regeling?

COACHING
In ongeveer 5 een-op-een sessies verkennen we je werksituatie. Waarin wil je stappen maken? En waar ben je goed in? Daarmee krijg je ook een beeld van het soort werk dat óók (of misschien meer) bij je past. Als je eigenlijk een stap zou willen maken naar een nieuwe baan onderzoeken we wat je in de weg staat van het nemen van die stap. Bijvoorbeeld je zelfvertrouwen of andere zorgen.

Jouw vraag staat centraal en ik help je om de stappen te nemen die je kansen op mooi werk vergroten.

Vaak betaalt een werkgever (mee aan) een dergelijk traject.

EEN TEST

Ik kan een test bij je afnemen waarmee je ziet waar je van nature goed in bent en in wat voor werkomgeving jij helemaal kan shinen. Je kunt ook andere mensen vragen naar hun beeld, dat noemen we het ‘feedback beeld’.  Met jouw profiel kunnen we inzoomen op je opties voor ontwikkeling nu en kansen voor later.

De test kunnen we combineren met de coaching, maar het kan ook los. Dan vul je de vragenlijst online in en hebben we één gesprek van ongeveer 2 uur over de uitkomsten.

Gecertificeerd coach in Utrecht

Wie ben ik als coach?

Ik ben de ideale coach voor werk gerelateerde vragen. Professionals, managers en teams komen bij mij om te werken aan thema’s zoals stress, samenwerking, communicatie en zelfvertrouwen. Door het maken van de connectie tussen zichzelf en de werkplek help ik mensen om regie te (her)nemen en persoonlijke effectiviteit te vergroten.

Het bedrijfsleven en het ondernemerschap heeft voor mij geen geheimen meer. Mijn carrière bracht me langs uiteenlopende sectoren, zoal de advocatuur, automotive, financiële dienstverlening, publieke sector, onderwijs en zorg. Die ervaring neem ik mee in onze ontdekkingsreis en gebruik ik om jouw leren ‘aan’ te zetten. Ik ben een vriendelijk, vrolijk mens maar mijn vragen zijn soms raak en oncomfortabel. Mijn kracht is om ruimte te bieden aan gedachten en gevoelens zodat jij dat met zelfvertrouwen zelf kan ontdekken.

Leer mij hier beter kennen

Mail gerust je vraag

Gecertificeerd NOBCO Practitioner coach

Gecertificeerde coach

StiR Erkende coach
Keurmerk voor kwaliteitscoaches

Kwaliteitscoach in Utrecht