Foto: Sandra Koppenhöfer

Mijn naam is Yvette van Aarle en ik ben eigenaar van YA Coaching. Ik ben NOBCO en STiR gecertificeerd coach  en zet mijn 25 jaar kennis en ervaring in voor zowel individuele coaching als team coaching.

Meer informatie? Bel 030 200 69 18

Bedrijfscoach of coach op kantoor

Gezien het personeelstekort is het belangrijker dan ooit om medewerkers vast én gezond te houden. Als bedrijfscoach help ik directeuren die medewerkers en managers extra steun willen bieden om succesvol te zijn in hun werk. Ik kom op regelmatige momenten naar jullie kantoor en coach in huis. Door langer samen te werken zie ik wat de organisatie nodig heeft om het nog beter te doen. Deze constructie is voordeliger dan mensen buitenshuis naar een coach te laten gaan.

Geen drempel om naar de coach te gaan

Mijn ervaring is dat niet alles met een leidinggevende of HR besproken kan worden. Bij een externe coach durven mensen eerder het achterste van hun tong te laten zien waardoor problemen in de kern kunnen worden opgelost. Door in huis te werken is de drempel om ‘even binnen te stappen’ kleiner. Zo worden problemen vroegtijdig verholpen én houdt u de kosten in de hand. Vanzelfsprekend blijven alle gesprekken vertrouwelijk.

In-house coach voor Utrecht en midden Nederland

Mijn werkgebied voor bedrijfscoaching is in principe Utrecht en Midden Nederland. Vragen gaan vaak om stress, loopbaan, communicatie, samenwerking, angst om…

Op dit moment heb ik nog ruimte voor één organisatie.

Voordelen van mij als coach

 • Is zeer toegankelijk en snel vertrouwd
 • Hanteert hoge professionele standaarden
 • Laat het eigenaarschap bij de ander
 • Werkt progressiegericht vanuit ‘wat wel’
 • Kent de wereld van werk, spreekt jullie taal

“We zijn zoals we vertellen dat we zijn, we worden zoals we vertellen over onszelf. We zijn ons eigen verhaal”
– J. Olthof

Zo werk ik als bedrijfscoach

We spreken een vaste dag af waarop ik voor jullie mensen in huis beschikbaar ben en jullie stellen op kantoor een ruimte ter beschikking. Daardoor weten mensen wanneer ik er ben en kunnen zij er rekening mee houden. Ze plannen zelf een afspraak in via een link op mijn website, zo blijft het vertrouwelijk wie hulp zoekt. Als de deur open staat is er vrije inloop voor mensen om even binnen te lopen en te sparren.

Even binnen kunnen lopen voor hulp

In een eerste gesprek onderzoeken we de vraag die iemand heeft en of ik de juiste professional ben om daarmee te helpen. Daaruit kan blijken dat een vraag in één sessie te verhelpen is, maar soms gaan we een coachingtraject in. Mijn coachtrajecten hebben altijd een duidelijk afgestemd eindpunt en duren meestal ongeveer 5 -7 sessies. Het kan zijn dat ik daarvoor een drie-gesprek inplan met de betreffende leidinggevende.

In bedrijfscoaching van een dag van 7 uur doe ik ongeveer 4 sessies. In de contractering spreken we op basis van wensen en maken we realistische financiële afspraken.

“Draait er niet omheen en raakt al gauw de zere plek” en “Je hebt mijzelf laten denken”.

“Yvette is als coach erg goed in de juiste handvatten geven zodat je zelf tot een oplossing komt. Yvette is een coach die weet waar ze het over heeft en past zich goed aan op wat ik een prettige manier van werken vond. Haar manier van coachen (toegankelijk, professioneel en focus op het positieve) heb ik als zeer prettig ervaren.”

“Ik heb de coaching van Yvette als zeer prettig en doelgericht ervaren. Yvette luistert als coach tussen de regels door, stelt scherpe vragen en weet vervolgens precies de vinger op de zere plek te leggen. Hierdoor zette ze mij aan het denken en liet ze mij zelf inzien dat het ook anders kan. Met haar tips en inzichten ben ik mij nu bewust van mijn valkuilen en kan ik daar op een andere manier mee omgaan. Het coaching traject heeft mij geleerd op een andere manier met werkdruk om te gaan en het plezier in mijn werk weer te vinden. Dankjewel Yvette!”

“Het proces had interessante ontwikkelingen en was een mooie eye-opener. De balans is opgemaakt en ik heb concrete stappen om mee verder te gaan. Dank daarvoor!”

“Yvette kan goed snel doordringen tot de kern van het probleem. Mijn vraagstelling was in het begin wat vaag, ook voor mezelf, maar Yvette wist daar snel de kern uit te halen. Via verschillende oefeningen heeft ze me mezelf in slechts een paar sessies echt beter laten leren kennen. Hiermee heb ik nu meer regie in zowel m’n werk als daarbuiten.”

Persoonlijk en vertrouwde bedrijfscoach

In alles wat ik doe werk ik vanuit verbondenheid. Het liefste ga ik als bedrijfscoach daarom een wat langere relatie aan met klanten zodat je elkaar leert kennen en de langere termijn effecten ziet van inspanningen.  Zeker als in-house coach kan die relatie heel erg goed worden opgebouwd. Ik ben er als het nodig is en waarde toevoegt, bij mij geen belangen om ook andere medewerkers ‘van de bank’ te houden. Waar nodig schaal ik op met vertrouwde professionals in mijn netwerk.

Maatwerk

Voor mij is leren een proces op maat. Ik werk bewust niet met vaste ‘programma’s waar iedereen doorheen gaat. Ieder mens leert , kijkt, denkt, voelt en reageert anders. Elke sessie is maatwerk. Vaak werk ik aan beperkende overtuigingen en gedachtes maar bij iedereen pak ik daar een andere methode bij, vaak vanuit moderne cognitieve gedragstherapie zoals ACT of Voice Dialogue.

De opbouw van een coachingstraject leg ik hier uit.

Stel gerust een vraag

Wat levert het de organisatie op?

 • Minder uitval
 • Verlaging van stress
 • Verbeterde samenwerking
 • Prettige communicatie
 • Hogere effectiviteit
 • Meer zelfvertrouwen

Vooral: medewerkers die met meer plezier naar hun werk gaan

Praktisch

 • Voordelig een eigen coach op kantoor
 • Laagdrempelige inloop
 • Vast moment dat ik er ben
 • Een-op-een coaching (team coaching apart)
 • Altijd maatwerk en betrokkenheid
 • Desgewenst een ontwikkel of team assessment
Gecertificeerd coach in Utrecht

Wie ben ik als coach?

Ik ben de ideale coach voor werk gerelateerde vragen. Professionals, managers en teams komen bij mij om te werken aan thema’s zoals stress, samenwerking, communicatie en zelfvertrouwen. Door het maken van de connectie tussen zichzelf en de werkplek help ik mensen om regie te (her)nemen en persoonlijke effectiviteit te vergroten.

Het bedrijfsleven en het ondernemerschap heeft voor mij geen geheimen meer. Mijn carrière bracht me langs uiteenlopende sectoren, zoal de advocatuur, automotive, financiële dienstverlening, publieke sector, onderwijs en zorg. Die ervaring neem ik mee in onze ontdekkingsreis en gebruik ik om jouw leren ‘aan’ te zetten. Ik ben een vriendelijk, vrolijk mens maar mijn vragen zijn soms raak en oncomfortabel. Mijn kracht is om ruimte te bieden aan gedachten en gevoelens zodat jij dat met zelfvertrouwen zelf kan ontdekken.

Leer mij hier beter kennen

Gecertificeerd NOBCO Practitioner coach

Gecertificeerde coach

StiR Erkende coach
Keurmerk voor kwaliteitscoaches

Kwaliteitscoach in Utrecht