Foto: Sandra Koppenhöfer

Mijn naam is Yvette van Aarle en ik ben eigenaar van YA Coaching.
Ik ben NOBCO en STiR gecertificeerd coach  en zet mijn 25 jaar kennis en ervaring in het bedrijfsleven voor zowel individuele coaching als team coaching.

Meer informatie? Bel 030 200 69 18

Vergroot team wendbaarheid en weerbaarheid

Teams kennen in mijn beleving 2 kritieke momenten: de start van een nieuw team of wanneer de samenwerking stokt. Terwijl jij meer verbeteringen wil in je team. Het zijn vaak de situaties team coaching veel bijdraagt. Waarom? Omdat ik weet dat ik daar als coach voor jou de meeste waarde lever.

Als team coach kijk ik nooit alleen naar de feitelijke communicatie tussen mensen maar ook naar het systeem, de context, van het team. Dat betekent dat ook jij als leidinggevende een rol hebt in een coach traject. Het traject is altijd maatwerk. Immers, jullie zijn uniek en verdienen het om op eigen wijze te worden bediend.

Optimaal samenwerken | Werkplezier | Wendbaarheid.

Voordelen van mij als team coach

 • Gaat voor blijvende verbetering
 • Hoort wat niet wordt gezegd
 • Is een neutrale en toegankelijke verbinder
 • Werkt positief vanuit ‘wat wel’ en ‘waarheen’
 • Kijkt naar het team én de context
 • Spreek de taal van uiteenlopende sectoren en brengt daardoor een frisse kijk

Dit levert mijn teamcoaching op

Met team coaching gaan we een samenwerking aan gericht op concrete resultaten. Daarom werk ik altijd met maatwerk en altijd in co-creatie trajecten van minimaal 4 sessies. Daardoor leer je elkaar kennen en kun je terugval in oude patronen opvangen en ombuigen. Samen leveren we op:

 • Inzicht in onderlinge kwaliteiten en drijfveren
  (meer over assessment opties)
 • Zelfstandig en stevig team
 • Duidelijk team verhaal
 • Constructieve bijdrage aan de organisatie
 • Goede onderlinge samenwerking
 • Fijne energie binnen het team

Rustig en neutraal

“Als coach ben je rustig en neutraal. We hebben je allemaal als prettig ervaren en met die verschillende persoonlijkheden is dat altijd afwachten.”

“Ik heb Yvette leren kennen als een zeer professionele en deskundige coach die in korte tijd een vertrouwensband kan opbouwen en je team op een leuke en speelse wijze een stap verder kan brengen. Ze is eerlijk en oprecht en weet situatie op een fijne maar daadkrachtige manier bespreekbaar te maken. ”

“Daarnaast denk ik dat we ons door deze sessie bewuster zijn geworden van het feit dat we nog niet helder hebben waar we als team naar toe willen en dat we mogelijk op een kantelpunt staan: zijn we 1 “grote” identiteit of zijn we meer kleine identiteiten op zich?”

Hoe is het met jullie team gesteld? Doe de gratis test via de onderstaande knop.

Hoe versterk ik de samenwerking van een team?

Als team coach werk ik met deelnemers aan een aantal basis elementen die zorgen voor een optimale samenwerking:

 • Verbinding
  Aandacht voor een gedeeld team verhaal op basis van mijn StorytellingCANVAS. Een verhaal dat aansluit op de organisatiestrategie en waarin iedereen in het team een duidelijke eigen plek heeft;
 • Wendbaarheid
  In kunnen spelen op veranderingen en elkaar daarin weten te vinden en vertrouwen;
 • Gespreks- en conflictvaardigheid
  Helpen om moeilijke zaken bespreekbaar te maken vanuit mijn neutrale positie. Vaak zet ik hier de techniek ‘Deep Democracy’ in die iedereen op een hele prettige manier een stem geeft.
 • Competenties
  Zicht op individuele competenties en talenten en hoe die optimaal in te zetten. Ook begrip voor mensen die ‘de gaten dichtlopen’ of onbenut vermogen in het team, een teambeeld met de AEM-Cube maakt teamdynamiek bijvoorbeeld heel snel inzichtelijk en voelbaar;
 • Plezier
  Momenten creeren waarin er (weer) gelachen kan worden zodat op een ontspannen manier relaties worden versterkt zodat onderling vertrouwen wordt vergroot.

We werken dus aan de psychologische basis behoeften: verbinding, competentie en gevoel van autonomie. Alleen dan ontstaat een lerend team.

Gecertificeerd coach in Utrecht

Wie ben ik als coach?

Ik ben de ideale coach voor werk gerelateerde vragen. Professionals, managers en teams komen bij mij om te werken aan thema’s zoals stress, samenwerking, communicatie en zelfvertrouwen. Door het maken van de connectie tussen zichzelf en de werkplek help ik mensen om regie te (her)nemen en persoonlijke effectiviteit te vergroten.

Het bedrijfsleven en het ondernemerschap heeft voor mij geen geheimen meer. Mijn carrière bracht me langs uiteenlopende sectoren, zoal de advocatuur, automotive, financiële dienstverlening, publieke sector, onderwijs en zorg. Die ervaring neem ik mee in onze ontdekkingsreis en gebruik ik om jouw leren ‘aan’ te zetten. Ik ben een vriendelijk, vrolijk mens maar mijn vragen zijn soms raak en oncomfortabel. Mijn kracht is om ruimte te bieden aan gedachten en gevoelens zodat jij dat met zelfvertrouwen zelf kan ontdekken.

Leer mij hier beter kennen

Gecertificeerd NOBCO Practitioner coach

Gecertificeerde coach

StiR Erkende coach
Keurmerk voor kwaliteitscoaches

Kwaliteitscoach in Utrecht