Foto: Sandra Koppenhöfer

Mijn naam is Yvette van Aarle en ik ben eigenaar van YA Coaching. Ik ben NOBCO gecertificeerd coach  en zet mijn 25 jaar kennis en ervaring in voor zowel individuele coaching als team coaching.

Meer informatie? Bel 030 200 69 18

Coachingstraject voor helder perspectief

YA Coaching is gespecialiseerd in werkgerelateerde coachingstrajecten. Vaak professionals die stress ervaren van hun werk, meer impact willen maken of een volgende stap overwegen in hun carrière. Soms hebben ze meer verantwoordelijkheid gekregen of zijn ze gaan werken in een meer uitdagende werkomgeving. Wij helpen preventief om uitval te voorkomen.

Een coach biedt hulp bij persoonlijke ontwikkeling zodat zaken weer scherp en behapbaar worden.

Voordelen van YA Coaching

 • Hanteert hoge professionele standaarden, net als jij
 • Haalt je uit je comfortzone zodat je leren wordt aangezet
 • Werkt progressiegericht vanuit ‘wat wel’
 • Kijkt naar het bredere plaatje, het systeem
 • Kent de wereld van werk, spreekt jouw taal
 • Geeft pure ruimte voor alles wat er bij je speelt

“Draait er niet omheen en raakt al gauw de zere plek” en “Je hebt mijzelf laten denken”.

“Haar manier van coachen (toegankelijk, professioneel en focus op het positieve) heb ik als zeer prettig ervaren.”

“Yvette kan goed snel doordringen tot de kern van het probleem. Via verschillende oefeningen heeft ze me mezelf in slechts een paar sessies echt beter laten leren kennen. Hiermee heb ik nu meer regie in zowel m’n werk als daarbuiten.”

“Yvette geeft op een hele prettige manier ‘nabijheid’. Deze combinatie van kundigheid en nabijheid maakten het traject heel doelgericht, warm en praktisch toepasbaar. Yvette heeft me inzichten gegeven waar ik oprecht van denk ze m’n hele leven mee te nemen.”

“Yvette zorgt voor een veilige en prettige omgeving waarin je in al je openheid je verhaal kunt doen. De gesprekken omschrijf ik als menselijk, gelijkwaardig en respectvol. Yvette luistert heel goed en weet met gerichte vragen tot de kern te komen. Het coachingstraject heeft mij veel geleerd en opgeleverd.”

“We zijn zoals we vertellen dat we zijn, we worden zoals we vertellen over onszelf. We zijn ons eigen verhaal”
– J. Olthof

Zo werkt coaching

We onderzoeken vanuit verschillende aspecten de situatie volgens de 5 kritieke succesfactoren methode van top executive coach Marijke Lingsma. Het antwoord gaat altijd schuil in een combinatie van deze factoren:

 • Meetlat: welke eisen stel je (onbewust) aan jezelf en wat verwacht je van je omgeving?
 • Context: wat gebeurt er om je heen en welke invloed heeft het op je?
 • Eigenaarschap: waar ben jij verantwoordelijk voor en waar niet?
 • Ijsberg: welke kennis, overtuigingen en waarden spelen mogelijk een rol in wat er gebeurt?
 • Hier en nu: wat gebeurt er in de sessie dat iets zegt over wat er op je werk gebeurt?

Meer over de 5 kritieke succesfactoren vind je hier.

Foto: Sandra Koppenhöfer

De regie weer terug krijgen op je werk

We hebben bij individuele coaching meestal aan 7 sessies genoeg. Elk coachingsgesprek pakken we een concrete werkgerelateerde casus beet die je zelf inbrengt. Zo werken we doelgericht aan verbetering in de praktijk. Steeds vallen er meer puzzelstukjes op hun plek.

In principe werken we in de praktijkruimte in Utrecht zodat we rustig en in vertrouwen kunnen werken.

Wat levert het op?

 • Vertrouwen in eigen competenties
 • Weten wat je belemmert
 • Effectief zijn in wat je doet
 • Verbreding van je perspectief
 • Nieuwe energie

Vooral: weer met plezier naar je werk gaan

Praktisch

Gecertificeerd coach in Utrecht

Wie ben ik als coach?

Ik ben Yvette van Aarle en eigenaar van coachingsbedrijf YA Coaching. De ideale coach voor werk gerelateerde ontwikkelvragen. Professionals, HR managers, directeuren en hun teams komen bij mij om te werken aan thema’s zoals stress, samenwerking, communicatie, zelfsturing, professionalisering en zelfvertrouwen. Ik vind het mooi om met hen te ‘puzzelen’ en te kijken waar voor hen de manier zit om patronen te doorbreken. Om ook grote organisaties te bedienen werk ik samen met een netwerk van arbodiensten, arbeidsjuristen, mediators en trainingsacteurs.

Het bedrijfsleven en het ondernemerschap kent geen geheimen voor mij. De afgelopen bijna 30 jaar brachten me langs uiteenlopende sectoren, zoal de advocatuur, automotive, financiële dienstverlening, publieke sector, onderwijs en zorg. Ik werkte in de directiekamer, bij multinationals, non-profit en bij startups. Die ervaring neem ik mee in onze ontdekkingsreis.

Leer mij hier beter kennen

Gecertificeerd NOBCO Practitioner coach

Gecertificeerde coach

Coach voor docenten en aangesloten bij LOC, de landelijke organisatie van, voor en door docenten en begeleidingsprofessionals op het gebied van onderwijs.