Ik houd mijzelf scherp als coach

Doorlopend

2024

  • Verdiepingscursus (3 daagse) Voice Dialogue van Lex Mulder en Berry Collewijn, de auteur van ‘ik en mijn ikken’ (B.E.E.R)

2023

2022

  • Basisopleiding (3 daagse) Voice Dialogue van Lex Mulder en Berry Collewijn, de auteur van ‘ik en mijn ikken’ (B.E.E.R) (gecertificeerd);
  • Masterclass Executive Coaching bij Coach Boulevard;
  • Cursus contact & verbinding bij Phoenix;
  • Basisopleiding (4 daagse) Deep Democracy (Alba Academie)

2021

  • Basisopleiding (4 weken)  Acceptance & Commitment Therapy (ACT) van ACT-guide, opgericht door ACT specialist Gijs Jansen (gecertificeerd);

2019

  • Post-HBO opleiding professionele coaching van Coach Boulevard. Toegespitst op het coachen van individuen en teams in de werk context opgericht door top executive en team coach Marijke Lingsma (gecertificeerd);
  • AEM-Cube certificeringsopleiding door Human Insight (gecertificeerd);

Mijn lat ligt hoog. Ik ben in 2019 gecertificeerd op het niveau Practitioner door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en sta als kwaliteitscoach ingeschreven in het StiR register.

Over mij

Na 18 verhuizingen in binnen- en buitenland in mijn eerste 35 jaar kan ik zeggen dat ik heb gereisd en ben geland. Samen met mijn man en dochter woon ik in Utrecht aan de rand van de stad. De reis van mijn eigen ontwikkeling is net als die van jou geen recht pad geweest en ik voel mij daarin krachtig en kwetsbaar tegelijk.

In 2016 vond het coachvak mij na een lange carrière als consultant en (interim) marketeer. Samen met twee zakenpartners ontdekte ik mijn plezier in het faciliteren van groepen en mensen die houvast zochten in hun ontwikkeling. Ik ben er mijn tweede vak van gaan maken en nu is coaching wat ik het grootste deel van mijn tijd doe.

Mijn naam is Yvette van Aarle en ik ben sinds 2018 het kloppend hart van YA Coaching. Een boutique coaching en consultancy bedrijf  in Utrecht dat zich specialiseert in het begeleiden van mensen en teams in de werkcontext. Bij grotere opdrachten werk ik samen met andere professionele coaches, arbodiensten, mediators, arbeidsjuristen en trainingsacteurs. Ook kan ik organisatie brede coachingstrajecten aanbieden samen met coaching platform Coachkwartier.

Mijn missie

Het is mijn missie om het mogelijk te maken dat mensen in hun werk worden gezien om wie ze zijn. Dat ze het optimale uit zichzelf en anderen kunnen halen. Zodat ze het goed hebben op hun werk en met de juiste energie bijdragen aan de richting van de organisatie. Als ervaren coach voor professionals en managers help je hiermee door mij te verbinden aan de doelen van de ander.

Werken op gevoel en toepassing

Alhoewel ik de wereld van werk en het ondernemerschap cognitief zeer goed ken op alle niveaus ben ik ook hoog sensitief. Vaak voel ik al wat er speelt voordat jij dat voelt. Kan ik geëmotioneerd worden van iets dat jij nog niet hebt ervaren. Geef ik dus woorden aan dat waar jij nog moeilijk bij kunt.

Tegelijk ben ik een pragmatisch mens die houdt van resultaat. Dat voorkomt dat ik mij verlies in wat sommigen noemen “soft gedoe”. Vanuit het gevoel maak ik altijd de verbinding weer naar jouw dagelijkse praktijk. Immers, daar moet het gebeuren!

Dan helpt ook mijn analytische vermogen en directheid. Ik ben snel van begrip en doorzie je patronen. Om verder te komen zorg ik dat je het echte gesprek met jezelf en mij aan gaat. Coachees geven aan dat ik daarvoor een veilige en vertrouwde sfeer weet te creëren.

In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit waarbij de zoektocht naar de meest perfecte plekjes om te eten of slapen heeft geleid tot een Facebook en instagram pagina  ‘Leuke adresjes van Yvette‘. Voor de rest wandel ik graag, rommel ik wat in de tuin en ga ik regelmatig met vriendinnen hardlopen.