Over mij

Na 18 verhuizingen in binnen- en buitenland in mijn eerste 35 jaar kan ik zeggen dat ik heb gereisd en ben geland. Samen met mijn man en dochter woon ik in Utrecht aan de rand van de stad. De reis van mijn eigen ontwikkeling is net als die van jou geen recht pad geweest en ik voel mij daarin krachtig en kwetsbaar tegelijk.

Mijn naam is Yvette van Aarle en ik ben het kloppend hart van YA Coaching. Een boutique coachpraktijk in Utrecht dat zich specialiseert in het begeleiden van mensen en teams in de werkcontext.

Ik houd mijzelf scherp als coach

Doorlopend

2022

  • Basisopleiding (3 daagse) Voice Dialogue van Lex Mulder en Berry Collewijn, de auteur van ‘ik en mijn ikken’ (B.E.E.R) (gecertificeerd);
  • Masterclass Executive Coaching bij Coach Boulevard;
  • Cursus contact & verbinding bij Phoenix;
  • Basisopleiding (4 daagse) Deep Democracy (Alba Academie)

2021

  • Basisopleiding (4 wekend)  Acceptance & Commitment Therapy (ACT) van ACT-guide, opgericht door ACT specialist Gijs Jansen (gecertificeerd);

2019

  • Post-HBO opleiding professionele coaching van Coach Boulevard. Toegespitst op het coachen van individuen en teams in de werk context opgericht door top executive en team coach Marijke Lingsma (gecertificeerd);
  • AEM-Cube certificeringsopleiding door Human Insight (gecertificeerd);

Mijn lat ligt hoog. Ik heb me daarom laten accrediteren door de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO) en sta als kwaliteitscoach ingeschreven in het StiR register.

Werken op gevoel en toepassing

Alhoewel ik de wereld van werk en het ondernemerschap cognitief zeer goed ken op alle niveaus ben ik ook hoog sensitief. Vaak voel ik al wat er speelt voordat jij dat voelt. Kan ik geëmotioneerd worden van iets dat jij nog niet hebt ervaren. Geef ik dus woorden aan dat waar jij nog moeilijk bij kunt.

Tegelijk ben ik een pragmatisch mens die houdt van resultaat. Dat voorkomt dat ik mij verlies in wat sommigen noemen “soft gedoe”. Vanuit het gevoel maak ik altijd de verbinding weer naar jouw dagelijkse praktijk. Immers, daar moet het gebeuren!

Dan helpt ook mijn analytische vermogen en directheid. Ik ben snel van begrip en doorzie je patronen. Om verder te komen zorg ik dat je het echte gesprek met jezelf en mij aan gaat. Coachees geven aan dat ik daarvoor een veilige en vertrouwde sfeer weet te creëren.

In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit waarbij de zoektocht naar de meest perfecte plekjes om te eten of slapen heeft geleid tot een Facebook en instagram pagina  ‘Leuke adresjes van Yvette‘. Voor de rest wandel ik graag, rommel ik wat in de tuin en ga ik regelmatig met vriendinnen hardlopen.