Persoonlijke ontwikkeling en coaching

Persoonlijke ontwikkeling is vast onderdeel van groei in je carrière. Het helpt niet alleen jou maar zorgt dat ook de organisatie zich blijft vernieuwen. Vaak wordt de ontwikkeling gezocht in inhoudelijke trainingen over communicatie of leiderschap.

Persoonlijke coaching is daar een mooie aanvulling op. Want het gaat zelden zoals je het in de training leert. En hoe ga je er dan mee om?

Ik ben er voor professionals die de lat hoog leggen en toe zijn aan een nieuw hoofdstuk in hun verhaal.

Voordelen van mij als coach

 • Hanteert hoge professionele standaarden, net als jij
 • Haalt je uit je comfortzone zodat je leren wordt aangezet
 • Werkt positief, vanuit ‘wat wel’
 • Kijkt naar het bredere plaatje, het systeem
 • Geeft pure ruimte voor alles wat er bij je speelt

Grote stappen maken

Vaak gaan persoonlijke ontwikkeltrajecten bij mij over communicatie, samenwerking en omgaan met zwaardere verantwoordelijkheden. Mensen hebben net een nieuwe baan en merken dat wat altijd werkte ineens niet meer werkt. Of ze willen heel graag een leidinggevende rol maar krijgen te horen dat het ze nog aan competenties ontbreekt.

We onderzoeken wat er speelt en ik daag je uit om ook naar het perspectief van de ander te kijken (leidinggevende, team en organisatie). Zo ga je meer zien en ontdek je wat je handelingsruimte is. Ervaring leert dat je snel grote stappen kunt maken.

Hoe werkt coaching?

We hebben in het coachingstraject meestal aan 6 sessies genoeg. Elk coachingsgesprek pakken we een concrete casus beet die je zelf inbrengt. Zo houd je regie over je eigen leeromgeving en blijft het praktijkgericht. Steeds vallen er meer puzzelstukjes op hun plek en krijg je weer perspectief.

We werken op alle lagen: gedrag, overtuigingen, omgevingsfactoren en drijfveren. Ligt het antwoord in een diepere laag dan staan we stil bij de vraag ‘Wat wil ik en wat zijn mijn opties?’.

De opbouw van een traject leg ik hier uit.

Wat levert het op?

 • Vertrouwen in eigen competenties
 • Weten wat je belemmert
 • Helder communiceren
 • Weten wat van jou is en de ander
 • Nieuwe energie

Goed te weten

 • Intake zodat doel helder is (ev. met je leidinggevende)
 • Minimaal 5 een-op-een sessies
 • Bij mij in de Stadstuin in Utrecht of online begeleiding
 • Het traject is altijd maatwerk
 • Opvolging na 3 maanden

Wie ben ik als coach?

Het bedrijfsleven en het ondernemerschap heeft voor mij geen geheimen meer.  Die ervaring neem ik mee in onze ontdekkingsreis. Ik ben een vriendelijk, vrolijk mens maar mijn vragen zijn soms raak en oncomfortabel. Mijn kracht is om structuur te bieden zodat jij een gekozen pad met zelfvertrouwen zelf kan ontdekken.

Werkgeluk betekent voor mij als je met meer energie terugkomt van je werk dan dat je ernaar toe ging. Dat ieder een eigen aandeel heeft in het grote geheel en dat iedereen er mag en kan zijn en ertoe do.

Leer mij hier beter kennen

Gecertificeerd NOBCO Practitioner coach

Gecertificeerde coach

StiR Erkende coach
Keurmerk voor kwaliteitscoaches

Kwaliteitscoach in Utrecht