“Aan de basis van een succesvol coachingstraject ligt de relatie”
– Yvette van Aarle

Welke coach past bij mij?

Met de wildgroei aan coaches kan het lastig zijn om de juiste coach te kiezen. Hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? Topcoach Esther Perel schreef er laatst een hele goede blog over en ik vertaal die hierbij in verkorte weergave aangevuld met mijn eigen ervaring en die van mijn coachees.

Dus: Hoe vind je de juiste coach?

Aan de basis van een goed traject ligt de relatie. Coaching is weliswaar geen therapie maar je gaat ongetwijfeld in het coachingstraject gevoelige zaken tegenkomen. Soms is dat noodzakelijk om tot een doorbraak te komen. Start dus met een klikgesprek. Luister naar hoe iemand praat, let op wat het gesprek met jou doet. Voel je je comfortabel? Hieronder werk ik deze en andere punten een voor een uit.

Hoe vind je de juiste coach?