WAT IS EEN COACHING TRAJECT?

Niet iedereen heeft een beeld bij een coachingstraject dus ik vertel je er graag wat meer over. Maar eerst meer algemeen over wat een coach doet.

Wat doet een coach?

Een coach is helpt je bij je ontwikkeling en daagt je daarvoor uit om anders te gaan denken zodat jij je doelen kan bereiken. Blijkbaar kom je er zelf namelijk niet uit dus en dan dwingen vreemde ogen.

Een goede coach zal altijd vragen naar je leervraag. Zonder leervraag zal coaching je weinig opleveren. Het is immers een traject dat je doet om iets meer over jezelf te leren. Terwijl bij een training je komt om iets over een onderwerp te leren ben je hier zelf het onderwerp. Bij coaching wordt je leren gestimuleerd door veel vragen en gebruik van modellen om je structuur te bieden.

Coaches werken in wat wij noemen het ‘hier-en’-nu’.  Wat in onze sessies gebeurt tussen ons is vaak een indicatie van wat er in het ‘echt’ ook gebeurt. In tegenstelling tot een psycholoog zal een coach dus niet neuzen hoe het allemaal zo gekomen is in je jeugd. Wel kunnen we in het verleden interessante patronen en tips ontdekken die jij kunt hergebruiken bij het omgaan met de huidige uitdaging.

Wat voor coaches zijn er?

Je hebt oneindig veel smaken aan coaches: de life style coach, de fitness coach, de burnout coach, de loopbaan coach, de huiswerk coach, de stress coach, de huiswerk coach, de relatie coach, de team coach, de business coach…. Welke past bij jou hangt nauw samen met jouw vraag. Het is dus goed je vraag al een beetje duidelijk te hebben en daar de juiste coach bij zoeken.

Zelf coach ik bijvoorbeeld in het zakelijke domein. Zo ben ik coach voor werkgerelateerde zaken en team coach gespecialiseerd in het helpen van marketing en communicatie professionals en ZZP-ers:

  • Als coach voor mensen in hun werk help ik als je problemen of stress ervaart bij het samenwerken of omgaan met specifieke situaties in het werk. Ik ben opgeleid om daarbij extra aandacht te hebben voor de dingen die in de context belangrijk zijn, zoals rollen, competenties, organisatiestructuur en organisatiedoelen (systeemgericht coachen).
  • Als coach voor ZZP-ers en ondernemers help ik als je vastloopt bij het zetten van een volgende stap in je onderneming. Als mentor draag ik oplossingen aan. Als coach laat ik de ander oplossingen zelf bedenken.
  • Als team coach help ik teamleden om patronen bloot te leggen zodat ze (nog) beter samen kunnen werken. Soms zit er spanning in het team, soms is het een team dat samen een goede start wil maken met nieuwe collega’s. Als trainer zou ik ze technieken overbrengen voor het samenwerken. Als coach help ik juist om zelf dingen te ontdekken over elkaar en de samenwerking.

Een goede coach zal altijd de tijd nemen voor een gratis kennismaking en zegt het ook als je beter af bent bij een andere coach of hulpverlener. Dat is alvast een tip voor het selecteren van een goede coach. Neem gerust contact met mij op.

Hoe ziet een coach traject eruit?

Elk traject heeft een begin, een midden en een eind.

Zo begint het coachen

Eerst maken we gratis kennis om te kijken of het klikt. Ga zonder klik geen coachingstraject aan! De eerste echte sessie is een intake om helder te krijgen wat je wilt leren, waarom dat voor je belangrijk is en in welke context je dat leren wilt toepassen. Bij mij is dat altijd in de werk context. In de intake wordt duidelijk welke stappen we gaan nemen en hoe veel sessies we denken nodig te hebben.

Het kan ook zijn dat je leidinggevende of manager je stuurt. In dat geval doen we ook een intake met z’n drieën, voorafgaand aan onze intake. Daarmee bepalen we wat jullie gezamenlijke belang is in het coachingstraject.

De sessies

Meestal duren trajecten ongeveer 6 sessies in totaal, inclusief de intake en de eindsessies. Per sessie bepaal jij waar je aan wilt werken en voorafgaand aan de sessie stuur je mij een reflectieverslag. Dat reflectieverslag doe je met name voor jezelf. Zie het als een dagboek van je eigen leren. Je kan teruglezen wat je allemaal al hebt geprobeerd en geleerd en het geeft je houvast voor wanneer we klaar zijn.

Per sessie evalueren we op het resultaat van de sessie en hoe we samen hebben gewerkt aan jouw leren. Daarmee kunnen we zorgen dat we steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Halverwege kijken we terug naar de intake en bepalen we samen wat er in de laatste sessies nog nodig is.

Zo eindigt het coachen

In de laatste sessie maken we de balans op en kijken we naar je eigen route van zelfstandig leren. Als het goed is heb je ondertussen je eigen manier van leren gevonden zodat je zonder coach verder kan.  Als we een intake deden met je leidinggevende of manager dan sluiten we ook af met een driegesprek. Daarin koppel jij vooral terug, immers onze gesprekken zijn vertrouwelijk. Je vult aan het einde voor mij ook een evaluatieformulier in. Immers, ook ik ben continue aan het leren!

Coaching traject