WAT IS EEN COACHINGSTRAJECT?

Niet iedereen heeft een beeld bij een coachingstraject dus ik vertel je er graag wat meer over. Maar eerst meer algemeen over wat een coach doet.

Wat doet een coach?

Een coach helpt je bij je ontwikkeling en daagt je daarvoor uit om anders te gaan denken en doen zodat jij je doelen kan bereiken. Vaak ga je naar een coach als je het best weet maar het niet lukt om te veranderen. Dat ‘iets’ wat je belemmert ga je aan met je coach.

Een goede coach zal altijd beginnen met het scherp krijgen van je leervraag. Wat wil je bereiken en wat wil je daarvoor leren? Bij een training gaat de ander jou kennis overdragen over een specifiek onderwerp, maar hier ga jij je eigen weg ontdekken. Daarom geeft een goede coach haast nooit adviezen! Bij een professionele coach weet je vooraf allebei wanneer je ‘klaar’ bent.

Wat voor coachingstrajecten zijn er?

Je hebt oneindig veel smaken aan coaches: de life style coach, de fitness coach, de burnout coach, de loopbaan coach, de huiswerk coach, de stress coach, de huiswerk coach, de relatie coach, de team coach, de business coach…. Welke past bij jou hangt nauw samen met jouw vraag. Het is dus goed je vraag al een beetje duidelijk te hebben en daar de juiste coach bij zoeken.

Mijn coaching trajecten spitsen zich toe op de werkcontext. Ik coach zelf professionals, leidinggevenden en teams die in hun werk tegen zaken aanlopen, bijvoorbeeld omdat ze een nieuwe rol kregen of willen pakken. Denk aam loopbaan vragen, communicatie, samenwerking, stress, zelfvertrouwen of angsten.

Een goede coach neemt tijd voor een gratis kennismaking en zegt het ook als je beter af bent bij een andere coach of hulpverlener. Dat is alvast een tip voor het selecteren van een goede coach.

Mijn naam is Yvette van Aarle. Ik ben eigenaar van YA Coaching en gespecialiseerd in het coachen van mensen die in hun werk tegen problemen aanlopen.