Het was 06:45 uur en ik was net aangekomen bij een netwerkontbijt in Amersfoort. Gelukkig was er koffie. De eerste die ik tegenkwam was namelijk Jerrel en die stond ‘aan’. Hij vroeg wat ik deed en ik zei dat ik coach was voor mensen die in hun werk tegen zichzelf of de ander aanlopen. “Ah”, zei hij “Wat kom jij dan zoal het meeste tegen in organisaties?”

Een grote vraag zo op de vroege ochtend. Ik ging razendsnel in mijn hoofd door al mijn klussen heen en bedacht dat het antwoord verbazingwekkend simpel was. “Nou eerlijk gezegd kom ik uit op twee kleine, goedkope dingen: 1) vaak ontbreken functieprofielen of zijn ze verouderd en 2) uitspreken over en aanspreken op wordt te weinig gedaan”.

1) Het gaat mis bij functieprofielen

Met die functieprofielen loopt het – met enige overdrijving – bijvoorbeeld zo. Er komt een nieuwe medewerker binnen die met frisse energie aan de slag gaat. Met een eigen interpretatie van de rol pakt die enthousiast op wat interessant is of wordt gevraagd. Soms doet die net wat meer dan de persoon die daarvoor op die rol zat en dat gaat als een lopend vuurtje door de organisatie. De nieuwe kracht loopt al snel over.

Zonder het te weten pakt die ook taken op die onbesproken bij een collega waren komen te liggen in de loop der tijd. Dat geeft dan weer scheve ogen binnen het team. De leidinggevende heeft vervolgens ook zo een eigen beeld bij de rol en hoe die ingevuld diende te worden. Voor je het weet ontstaat ruis op de lijn door uiteenlopende bedoelingen en verwachtingen en ontstaat er onnodig gedoe.

Jerrel ondertussen luisterde geamuseerd. Ik had zonder het te weten net omschreven hoe hij zijn eerste weken ervaarde bij een nieuwe werkgever.