Ze lachen om mij, omdat ik anders ben.
Ik lach om hen, omdat ze allemaal hetzelfde zijn.
— Kurt Cobain

Wat voor vragen behandelt een coach?

Een coach helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling en daagt je daarvoor uit om anders te gaan denken en doen zodat jij je doelen kan bereiken. Vaak ga je naar een coach als je het best weet maar het niet lukt om te veranderen.  Er zijn patronen te doorbreken. In tegenstelling tot een psycholoog zal een coach niet eindeloos gaan rondneuzen in het verleden. Wel kunnen we in het verleden interessante patronen en tips ontdekken die jij kunt hergebruiken bij het omgaan met de huidige uitdaging. Je gaat samen ontdekken wat voor jou werkt.

Waar kan ik voor terecht bij een coach als ik vastloop op mijn werk?

Waar iemand mee door de deur komt blijkt niet altijd de eigenlijke vraag. Daar komen we in de eerste sessie achter als we de vraag verder onderzoeken. De aanleiding is vaak:

 • Stress ervaren: te veel werk, te lastig werk, werk-privé balans
 • Slechte beoordeling: te veel ontwikkelpunten, vaak herhalende aandachtspunten
 • Oververmoeid zijn: slecht slapen door piekeren, te lang door werken, te vaak werk van anderen over nemen
 • Niet weten wat de volgende carrière stap is: naar een nieuwe functie willen of moeten, regie op loopbaan willen
 • Nieuwsgierigheid: wat zit er nog meer in mij, wat zie ik niet?

Bij YA Coaching komen mensen die vast lopen in hun werk. Dat kunnen directieleden zijn maar ook managers, teamleiders en medewerkers. Onderliggend of verbonden zijn vaak deze thema’s:

 • Zelfwaarde en zelfvertrouwen
 • Zelfbewustzijn
 • Omgevingsbewustzijn
 • Angsten en negativiteit
 • Verloren betekenis, gevoel van leegte
 • Drijfveren
 • Perfectionsime
 • Grenzen aangeven, pleasen
 • Overgevoeligheid, sensitiviteit
 • Laag reflectievermogen
 • Slechte gewoontes
 • Leiding leren geven
 • Beperkende overtuigingen
 • Slachtoffer gedrag
 • Jezelf overschreeuwen
 • Afwachtend zijn
 • Introvertie/extrovertie

Hoe vind ik een goede coach?

Een goede coach vinden lijkt niet makkelijk. Ik ben bijvoorbeeld goed opgeleid, gecertificeerd door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) én laat authentieke referenties zien van mijn klanten. In deze blog deel ik nog wat tips: 5 tips: hoe vind je de juiste coach?

Met mij aan de slag?

Plan gerust een gratis kennismaking in via deze link: https://calendly.com/yacoaching/kennismakingsgesprek  of mail je vraag naar info@yacoaching.nl. Als ik niet de juiste coach ben voor je dan verwijs ik je met evenveel plezier door.